V-Zine

De nieuwsbrief van Vormingplus regio Brugge vzw

Zolang het mag en veilig kan 

De cijfers stijgen, de maatregelen verscherpen. Voorlopig heeft dit geen impact op ons programma. Alle activiteiten gaan - zonder tegenbericht - door. Coronaproof. Onze regels zijn streng en gestaafd door de overheid. Elke verandering passen we meteen toe. Enkele trefwoorden: afstand, mondmasker, gel, bar gesloten, drankje meebrengen en... (ondanks alles) genieten!

Lees dit even voor je naar een activiteit komt
Morgen: Dag van Verzet tegen Armoede

De impact van Covid-19 op mensen in armoede is immens. Organisaties signaleren eenzaamheid, sociaal isolement, mentale problemen... naast financiële ellende en stijgende dakloosheid. Morgen zetten we dit samen in de kijker, om 17u in de Magdalenakerk.

lees meer
 
Een brede kijk op vluchtelingen

Minderjarige en interne vluchtelingen: achter deze termen gaan gekwetste mensen en complexe verhalen schuil. Experten Philippe De Lombaerde, Malte Behrendt en Dereje Regasa geven hun visie op 8 november. Vluchteling Abdulazez Dukhan getuigt.

schrijf je in
Deze activiteit kadert in #AllemaalMensenBrugge  
Filosofie: De Grote Vier

Het kwartet van de Blandijnberg, de Grote Vier van Gent: Apostel, Boehm, Kruithof en Vermeersch. Deze grote filosofen van Gent sloegen hun stempel op heel Vlaanderen. In deze reeks loodsen hedendaagse filosofen je door het ideeëngoed van de Grote Vier (let op: de eerste twee sessies zijn al volzet).

lees meer
Soep en Feiten - met Pascale Cockhuyt

Pascale Cockhuyt is coördinator van de vzw Wieder, een erkende vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. Corona treft hen extra hard. Hoe kunnen we de kloof overbruggen en kwetsbare mensen ondersteunen? Hoe pakken we vooroordelen aan?

lees meer
Rust in je huis, ruimte in je hoofd

Kom tot rust in je eigen huis... zeker nu we door het weer en corona meer binnen zitten. Je blijft maar opruimen en je krijgt het niet op orde? Nele Colle vertelt je alles over over ontspullen, opruimen en organiseren. En hoe dat tot een eenvoudiger, rustiger en duurzamer leven leidt.

lees meer
Wacht niet op de wachtlijst!

We passen onze wachtlijsten aan. Is een activiteit volzet, dan kom je voor deze activiteit op de wachtlijst en krijg je een bericht als er een plaatsje vrijkomt. Maar: die lijst vervalt zodra de activiteit is afgelopen. Je krijgt dus niet langer voorrang wanneer we die opnieuw organiseren. 
Tip: schrijf je in op de nieuwsbriefvolg ons op Facebook en bekijk regelmatig onze website. Dan ben je er snel bij wanneer nieuwe activiteiten verschijnen. 

lees meer
We blijven online

We blijven online. Met een aanbod dat je volgt vanuit je luie zetel, waar die ook staat!
- Bleri Lleshi: een solidaire toekomst
- Linux Café online (24 okt)
- Online kunst kijken
Linux Café online (14 nov)
- Constructief online discussiëren
A G E N D A
Op stapel

- Werken in de cloud
- Stikken met de naaimachine
- Koken met noten
- Zinvol beleggen met de beleggingsdokter

- Coachen van vrijwilligers
- Haken - een gezellige pull
- Kinderen van het verzet


 
Je ontvangt ons e-zine omdat je je inschreef via onze website.
Wil je iets veranderen aan je abonnement op deze nieuwsbrief?
Hier kan je inschrijvenhier kan je je voorkeuren aanpassen of uitschrijven