V-Zine

De nieuwsbrief van Vormingplus regio Brugge vzw

Vrouwen die raken

Het project ‘Vrouwen die raken’ geeft een stem aan de anonieme vrouw die niet op een podium staat om haar verhaal te brengen. Doe je mee? Breng je verhaal, sta model voor een fotoshoot, neem deel aan een workshop handmassage. Apotheose is de viering van de Internationale Vrouwendag op 6 maart.

lees meer
Grootouders voor het klimaat - mensenketting nu zondag!

Nu zondag 'omarmen' de Grootouders voor het Klimaat het parlement, met een mensenketting, samen met de Nationale Klimaatcoalitie. Uit bezorgdheid voor de toekomst van hun kleinkinderen. Afspraak om 11u15 in het station van Brugge!

lees meer
De sluipende staatsgreep

De rechtstaat steunt op de scheiding der machten, maar die sokkel wankelt ernstig. Mensenrechtenadvocaat Paul Bekaert waarschuwt voor een coup die stilaan vorm krijgt. Zijn er uitwegen? 

lees meer
Proeven van actuele kunst

We nemen de kunst van vandaag onder de loep; verwondering en associatie tonen de weg. Je krijgt een stevig kader met achtergrond. In het museum ga je in gesprek met wat er staat. Je praat met kunstenaars Ria Verhaeghe en Koen Demeulenaere en in de Stedelijke Academie tref je ambacht, visie en concept. Mis deze unieke reeks niet! 

lees meer
Soep en Feiten - de Brugse stadsvaart

Wat is de toekomst van de stadsvaart? Brengen de plannen van Waterwegen de leefbaarheid van de stad in gevaar? Een gesprek met Eric Van Hove schept klaarheid. Breng je boterhammen mee, wij zorgen voor soep!

lees meer
SamenLezen... in 2020

De SamenLeeskalender voor volgend voorjaar is er. Ook in 2020 ben je welkom op sessies in Sint-Jozef, Sint-Pieters, Sint-Michiels, Sint-Kruis, Zedelgem, Oostkamp, Knokke... Inschrijven of voorbereiden is niet nodig. Gewoon even de tijd nemen en genieten van een mooi verhaal!

lees meer
A G E N D A
Op stapel

- Cherif El Farri
- Linux Café
- Yoga voor iedereen
- Starten met schrijven

- Mandala tekenen
- Kalligrafie voor beginners

 
Door anderen

- De Warmste Wijk
- Nieuwe Buren

- De Ware Sultanes
- Niemand wil ze hebben - boekvoorstelling 
Je ontvangt ons e-zine omdat je je inschreef via onze website.
Wil je iets veranderen aan je abonnement op deze nieuwsbrief?
Hier kan je inschrijvenhier kan je je voorkeuren aanpassen of uitschrijven